Перший український канський лев

Україна завоювала свою першу бронзу на міжнародному фестивалі реклами “Каннські Леви”. Проект-переможець у категорії Entertainment Lions for Music має назву “Свідок”. Це меморіальна кампанія, розроблена Українським кризовим медіа-центром до 75-х роковин трагедії у Бабиному Яру.

Керівний партнер компанії CFC Consulting, співзасновник Українського кризового медіа-центру – Геннадій Курочка, прокоментував цю подію на своїй сторінці так:

“Коли я вперше дізнався, що ми потрапили в шорт-лист в категорії “Entertainment For Music – Artist Associated Event or Stunt in Partnership with a Cause”, де представлено всього 4 проекти зі всього світу… я подумав – Wow!!! У нас імовірність три до чотирьох, що ми, нарешті, здобудемо Канського лева! Тобто 75%, що ми здобудемо – або Золото, або Срібло, або Бронзу!
Але коли я випадково зустрів організаторів церемонії і поділився з ними своєю математикою… то був серйозно засмучений… відповідь була наступною, що шорт-лист, навіть якщо в категорії тільки два проекти, не дає ніякої гарантії отримання лева… досить часто відбувається так, що жоден проект в категорії нічого не отримує!
Організатори вважають, що наявність проекту в шорт-листі серед тисяч компаній, які подають заявки, це вже саме по собі досягнення.
І що ми маємо в сухому залишку: з чотирьох shortlisted проектів в нашій категорії не було ні золота, ні срібла… A була одна єдина бронза! Яку здобули саме Ми!
Ось така от історія першого українського лева”.

Проект “Свідок” був частиною меморіальних заходів під час відзначення 75-х роковин трагедії Бабиного Яру у вересні 2016 року. Креативна концепція базувалася на цитаті Соломона “Будьте голосом тих, хто не може говорити за себе…”. “Метою проекту “Свідок” було донести, що кожен із живих має відповідальність бути голосом тих, хто загинув – у цьому геніальність простої і проникливої ідеї-заклику, яка відразу зрезонувала спочатку з членами оргкомітету відзначення в Україні, з міжнародними партнерами, з усією творчою командою, що працювала, не покладаючи сердець, голів і рук, з учасниками події, і врешті решт – суддями в Каннах. Як і у Свідка, велика місія УКМЦ – бути голосом України на найважливіших майданчиках і з найважливіших питань. Канський Лев, у першу чергу, велика перемога України, стратегічної ідеї з України, що упевнено ставить нас на творчу карту світу. Попереду, вірю, ще багато перемог, але наразі пишаюсь командою і усіма проектами, які збудували фундамент для цього українського прориву”, – прокоментувала перемогу член правління Українського кризового медіа-центру Наталя Попович.